Sinds 1891

Ontdek hier het fantastische verhaal van Delacre. Al meer dan 125 jaar passie voor de creatie van smaakvolle koekjes voor jong en oud.

Hier lees je alles over de geschiedenis van Delacre

  • 1826

     

    Geboorte van Charles Delacre

    1826 Geboorte van Charles Delacre

    Charles Delacre wordt in 1826 geboren. Hij was een chemicus en een zakenman. Na zijn studies farmacie opende hij zijn eigen apotheek in de Hofberg te Brussel, dicht bij het Koninklijke Paleis.

    In de jaren 1800 werd chocolade voornamelijk gebruikt als remedie, het werd voorgeschreven als versterkend- of herstellende middel. Chocolade werd toen zelfs in beperkte mate verkocht als lekkernij.

    Omdat chocolade meer en meer in de smaak viel bij de Belgen, besliste Charles Delacre een chocoladewinkel te openen op de Magdalenasteenweg 51, in de buurt van de Grote Markt.

  • 1872

     

    Opening van de 1ste Delacre fabriek

    1872 Opening van de 1ste Delacre fabriek

    Charles Delacre’s commerciële activiteiten groeiden snel uit tot een groot succes. In 1872 bracht hij zijn chocoladefabriek over naar grotere kantoren in Elsene. In 1872 produceerde hij voor het eerst chocolade onder de merknaam Delacre: de chocolade “Delacre”.

    Als professioneel liet Charles Delacre zich altijd inspireren door het dagelijks leven en in het bijzonder door de Koninklijke Familie.

    Zo creëerde hij de chocolade “Koning en Koningin (Roi et Reine)”, met afbeeldingen van koning Leopold II en koningin Marie- Henriette op de verpakking. De chocolade “Duchesse”, de chocolade “Navigateur” en de chocolade “Vénitien”.

  • 1879

     

    De bekroning

    1879 De bekroning

    Charles Delacre was zo goed in zijn vakmanschap, dat hij in 1879 benoemd werd tot hofleverancier van het Belgische Koningshuis. Hij was de eerste die een heerlijk koekje met pure Belgische chocolade maakte.

    Deze prestigieuze titel is vandaag de dag nog steeds terug te vinden op de verpakking van Delacre

    Al snel konden de ateliers en de installaties van het fabriekje in Elsene het tempo van de steeds groeiende verkoop niet meer volgen. Charles Delacre zocht een oplossing voor deze situatie en besloot in 1880 een nieuwe chocoladefabriek te bouwen in Vilvoorde.

  • 1891

     

    Productie van het eerste Delacre koekje

    1891 Productie van het eerste Delacre koekje

    De nieuwe fabriek in Vilvoorde deed gouden zaken, maar Charles Delacre had al andere plannen in zijn hoofd. Zijn creativiteit kende geen grenzen, en hij was op het idee gekomen om unieke koekjes te produceren.

    In 1891 bracht hij het eerste koekje op de markt onder de naam “Pacha Delacre”.

    De business van Delacre breidde geleidelijk uit.

    Snel was een overheerlijk gamma aan smaakvolle koekjes beschikbaar. Speciale acties en reclame campagnes werden op touw gezet, om de verkoop van de lekkere Delacre producten te promoten.

  • 1906

     

    Pierre Delacre, de ontwikkeling van de koekjesfabriek

    1906 Pierre Delacre, de ontwikkeling van de koekjesfabriek

    In 1906 gaf Charles Delacre het management van zijn bedrijf aan zijn zoon Pierre Delacre. Het was Pierre Delacre die de koekjesindustrie echt ontwikkelde, maar dit gebeurde niet ongehinderd.

    Wereld Oorlog I & II verstoorde geregeld de activiteiten van het bedrijf.

  • 1945

     

    Focus op de banketbakkerskoekjes

    1945 Focus op de banketbakkerskoekjes

    Aan het einde van de oorlog begon de activiteit in de fabrieken weer te stijgen. Het was tijd voor modernisering en vernieuwing.

    Delacre beslist om zich enkel en alleen te richten op de creatie en productie van banketbakkerkoekjes van de allerbeste kwaliteit.

    Op basis van authentieke recepten en ingrediënten van de beste kwaliteit, ontwikkelde Delacre super verfijnde, smaakvolle koekjes zoals “Cigarettes Russes”, “Suprêmes Sablés” en “Biarritz”.

  • 1960

     

    Delacre, een onderneming en merk van wereldformaat

    1960 Delacre, een onderneming en merk van wereldformaat

    Het succes van deze geraffineerde koekjes breidde snel uit en de belangstelling reikte tot over de grenzen. Eenmaal de Europese markt veroverd (distributie in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Zwitserland…), vestigde Delacre zich in Noord-Amerika . Hier sloot Delacre een partnership met een plaatselijke producent van banketbakkerskoekjes, met name “Pepperidge Farm Inc.”
    Niet lang nadien werd Pepperidge Farm overgenomen door een Amerikaanse groep “Campbell Soup Inc”.

    In 1961 nam Campbell Soup een meerderheidsbelang en de volledige controle van de zaak over, maar Delacre behield een grote autonomie.

  • 2010

     

    Opening van een Delacre koekjeswinkel in Brussel

    2010 Opening van een Delacre koekjeswinkel in Brussel

    In 2009 opent Delacre haar eerste koekjesboetiek. Het uithangbord van de knowhow en innovaties van het merk.

    Hier vindt u de echte waarden, vakmanschap, creativiteit en authenticiteit van het merk Delacre terug. Het was in deze buurt dat Charles Delacre zijn eerste chocolaterie opende in het begin van de jaren 1870.

    Spring gerust eens binnen om ons heerlijk gamma aan koekjes te proeven.

  • 2010

     

    Bij Delacre staan we nooit stil

    2010 Bij Delacre staan we nooit stil

    Dankzij jaarlijkse innovaties, streeft Delacre steeds naar perfectie en past ze de beste en nieuwste technieken toe. Een perfect voorbeeld zijn de Dôme Truffé en Délice Noisettes. Deze smaakvolle koekjes bestaan uit verschillende texturen. Een waar genot.

  • 2016

     

    2016 Delacre viert zijn 125 jarig bestaan!

    Delacre accompagne vos instants de gourmandise depuis maintenant plus de 125 ans et célèbre à cette occasion ses biscuits iconiques Marquisette, Cigarettes Russes et Biarritz, en proposant un concours de selfies sur le thème des "125 ans partagés".

  • 2017

     

    2017 Delacre vandaag

    Vandaag verdeeld de productie van koekjes Delacre zich tussen Frankrijk (Nieppe) en België (Lambermont) .De multinational Delacre is vandaag verdeeld in meer dan 30 landen!